Eerste Hulp EHBO Basis

  

Op ieder mens rust de plicht naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een arts en/of instructeur Eerste Hulp.

 

Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken kunnen lotusslachtoffers ingeschakeld worden. De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

Als de cursus is afgerond, mag u zich een volwaardige eerstenhulpverlener noemen.


Cursusinhoud

Onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden:

Vitale functies, stoornissen in het bewustzijn en ademhaling (reanimatie+AED), ernstige bloedingen, plaatselijk letsel, verbanden, warmteletsels, koudeletsels, elektriciteitsletsels, vergiftigingen, menselijk lichaam, herhalingsoefeningen.

Afsluiting: praktijkexamen


Cursusduur

2 dagen, 4 dagdelen First Aid International™ (FAI), EFR

Cursustijden: zie online cursuskalender (bij InCompany maatwerk mogelijk)

 

Beginsituatie

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.


Toetsing

Er wordt u een examen afgenomen, waar bij goed gevolg een First Aid International, Oranje Kruis of EFR diploma wordt uitgereikt.


Locatie

Een van de Vuurrood-opleidingscentra of desgewenst op eigen locatie (InCompany). Bekijk de verschillende locaties door heel Nederland via het online inschrijfproces.

 

Aantal deelnemers

Maximaal 12 personen per instructeur.

 

Mee te nemen

Gesloten schoeisel, gemakkelijk zittende kleding en legitimatie.

 

Leeftijd

Minimaal 15 jaar oud

 

Richtprijs inloopcursus

Basis Eerste Hulp EHBO opleiding First Aid International™ (FAI) of EFR 4 dagdelen vanaf €260,- excl. BTW per cursist. (geen extra kosten)

Dit is inclusief:
·          locatie voor theorie- en praktijklessen
·          lesmateriaal
·          examengelden en certificaat
·          instructeurs 
·          koffie / thee
·          uitgebreide lunch

 

Datum/data

Zie de cursuskalender voor de verschillende data. InCompany is in overleg vast te stellen.

 

Lotusslachtoffer

Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken, kunnen er lotusslachtoffers worden ingeschakeld bij Vuurroodcursussen.

Aangezien het niet mogelijk is les te geven aan de hand van een werkelijk gebeurd ongeval, worden er tijdens de Vuurroodcursussen en opleidingen de ongevallen nagebootst bij een offerte op maat (InCompany). Iemand (het Lotusslachtoffer) zal voor slachtoffer spelen en de stoornis of het letsel zo natuurgetrouw mogelijk uitbeelden. De gegrimeerde/namaak wonden die ze hebben zijn vaak nauwelijks van echt te onderscheiden. De Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers certificeert deze personen (ontstaan onder het Oranje Kruis, maar vanaf 2005 zelfstandig georganiseerd).

 


 

 

 

Ik heb vorig jaar al een Eerste Hulp Basis cursus gevolgd. Ik wil een Eerste Hulp Herhaling cursus...