VCA Basis   |VCA VOL   |VCA Examen   |

VCA Examen

 

altVoor de VCA Basis en VCA VOL kan er apart een examen worden aangevraagd. U dient zelf het boek te bestuderen en zich in te schrijven op een examen.

U kunt vanaf 8 personen het VCA examen op de eigen bedrijfslocatie door ons laten afnemen of u kunt zich via onze online cursuskalender inschrijven.

Het VCA examen is inclusief het certificaat en het veiligheidspasje in credit card formaat.

Weten of je geslaagd bent?

Enkele dagen na het examen worden de behaalde VCA-diploma′s in het Centraal Diplomaregister vermeld. Wie NIET is geslaagd, staat er NIET in vermeld. Klik op deze link om de geldigheid van je diploma te checken.

 

Talen

De VCA Basis examens zijn ook te volgen in verschillende talen o.a. in het

Portugees, Frans, Duits, Hongaars, Slowaans, Roemeens, Turks, Engels en Pools.

Examen op aanvraag via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

Voorleesexamen
Voor k
andidaten die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn, kunnen meedoen aan een voorleesexamen VCA Basis. Bij een voorleesexamen VCA Basis examineert een examinator een beperkt aantal kandidaten die moeite hebben met lezen. Het is een regulier examen waarbij de 40 meerkeuze vragen en antwoordmogelijkheden in een rustig tempo worden voorgelezen. De kandidaat vult zelf de antwoorden in op het antwoordformulier.

Het examen duurt maximaal 2 uur. Een kandidaat is geslaagd wanneer hij minimaal 28 vragen goed beantwoord heeft. Het VCA voorleesexamen is niet aangepast, maar de wijze van examineren is makkelijker voor de kandidaat.

U kunt het VCA voorleesexamen selecteren voor de inloopcursus of voor de reguliere examens in het online inschrijfproces.

 

 Let op: bij het voorlees examen wordt het examen letterlijk voorgelezen, er is geen ruimte voor vragen behalve de vraag 'kunt u de vraag nogmaals voorlezen'. De examinator mag geen aanvullende informatie of hints geven. Overigens is het sinds 2007 niet meer toegestaan om een voorleesexamen af te leggen voor VOL VCA.

 

Locatie-eisen VCA Examen

De opdrachtgever zorgt voor een geschikte examenruimte die aan de volgende criteria moet voldoen:

 

  • Elke deelnemer heeft een eigen tafel en stoel
  • De gezichten van de kandidaten zijn dezelfde kant op gericht
  • De afstand tussen de tafels is minimaal 1 m.
  • Er is voldoende verlichting
  • Er is geen storend geluid
  • Er heerst een passende temperatuur
  • Er is een opvangruimte voor deelnemers die het examen hebben afgerond


Bekijk hier de examenreglementen.